ABI-systeem

ABI-systeem

Hoe groot is uw risico op een hartinfarct of herseninfarct?

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten in pompt. Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat een druk op de bloedvaten. Deze moet niet te hoog worden. Langdurig hoge bloeddruk beschadigt de wanden van de slagaders. Dit bevordert het ontstaan van slagaderverkalking. Door slagaderverkalking worden de vaten minder elastisch en de bloeddruk neemt verder toe.

Over het algemeen kun je niet “voelen” dat je een te hoge bloeddruk hebt, het geeft nauwelijks tot geen klachten en er zijn geen duidelijke symptomen. Alleen een extreem hoge bloeddruk, een zgn. Hypertensieve crisis, gaat direct gepaard met hoofdpijn, kortademigheid, problemen met zien en duizeligheid. Maar in de meeste gevallen merk je er niets van, maar op de langere termijn is hoge bloeddruk wel degelijk schadelijk voor het lichaam. Vaak blijkt dat de hypertensie pas ontdekt wordt als de schade al is ontstaan.

Hoge bloeddruk is een ware sluipmoordenaar en vergroot het risicofactor op hart- en vaatziekten. Hoe meer risicofactoren, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Andere risicofactoren zijn: roken, hoog cholesterol, diabetes (suikerziekte), overgewicht, langdurige stress en erfelijkheid. Bijna een derde van de bevolking lijdt aan een doorbloedingsstoornis, maar weet het niet omdat men het pas merkt wanneer de aders al beschadigt zijn.

Er is door de wetenschap een manier ontwikkeld om de doorbloeding te meten. De ABI-test is één van deze testen. Deze test behoort bij de meest duidelijke onderzoeken als het gaat om het herkennen van een doorbloedingsstoornis.

De meting is pijnloos en duurt inclusief voorbereiding en bespreking ongeveer 15 tot 30 minuten. Een paar minuten van uw leven dat u waardevolle informatie kan verschaffen over uw risico op een hart- of herseninfarct.

Door de gelijktijdige meting aan de armen en benen kan informatie over het gehele bloedvaatstelsel (de bloeddruk, hartfrequentie en elasticiteit van de vaten) zeer snel en nauwkeurig verzamelt worden. Aangezien het ABI-systeem een gelijktijdige meting van de bloeddruk van alle vier de ledematen mogelijk maakt (door het plaatsen van vier oscillometrische sensoren aan de beide armen en benen) en er zodoende geen bloeddrukschommelingen tussen de metingen voorkomen zoals bij Doppler-onderzoek het geval is, is deze methode zeer precies en betrouwbaar. De hieruit berekende ABI-waarde geeft een indicatie op uw persoonlijk risico op een hartinfarct of een herseninfarct.

Vrijblijvende boekingsaanvraag

  Naam:

  Telefoon:

  Email:

  Onderwerp:

  Bericht:

  PERSOONLIJKE AANDACHT

  GEURIGE AROMA'S

  RELAXEN

  NATUURLIJKE PRODUCTEN

  TARIEVEN NATUURGENEESKUNDIGE BEHANDELINGEN

  EERSTE INTAKE/CONSULT

  € 97,50

  90 MINUTEN

  BIORESONANTIE THERAPIE

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  MEEST GEKOZEN

  HIRUDOTHERAPIE:

  € 85,00 (3 stuks)

  € 97,50 (4 stuks), vanaf 4 stuks + € 21,50 per stuk.

  POPULAIR

  IRISCOPIE:

  € 70,00

  60 minuten

  LEVEND- EN DROOG BLOED ANALYSE:

  € 85,00

  60 minuten

  ABI-SYSTEEM

  € 47,50

  REIKI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  NEI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  BIOPTRON LICHT- EN KLEURENTHERAPIE

  € 70,00

  60 minuten

  OORKAARSBEHANDELING

  € 85,00

  max. 90 minuten

  BACH BLOESEM REMEDIE OP MAAT 50 ML

  € 14,95

  Persoonlijk uitgetest, excl. verzendkosten