Hirudotherapie / Bloedzuigertherapie

Hirudotherapie / Bloedzuigertherapie

De bloedzuigertherapie is als geneeswijze al meer dan 3000 jaar bekend. Misschien gebruikten onze voorvaders deze wel eerder maar er was toen nog geen schrift. Toevallig merkten mensen op dat zij zich na het zwemmen in open wateren, meren en rivieren veel gezonder voelden als zij door bloedzuigers waren gebeten en begonnen toen bloedzuigers voor eigen genezing te gebruiken. Er zijn namelijk wel ± 400 soorten bloedzuigers. Voor geneeskundige doeleinden kunnen slechts 3 soorten gebruikt worden. Cleopatra gebruikte bloedzuigers om mooi en gezond te blijven. Misschien was dat wel het geheim van haar schoonheid en krachtige verschijning? Ik denk dat wij vandaag de dag de mogelijkheden die de natuur ons biedt te laag waarderen…

De bloedzuiger is een geniaal voortbrengsel van de natuur. Een bloedzuiger produceert complexe biologisch actieve stoffen zoals hirudine, chemotripsine, destabilase enzovoort. Medicinale bloedzuigers zijn uitstekende minibiologische farmaceutische fabriekjes.

Een therapie die in Nederland nog niet echt bekend is, maar in Duitsland al heel normaal is en regelmatig wordt toegepast bij mens en dier met gezondheidsklachten. De belangrijkste inhoudstof is Hirudin. Deze substantie bewerkt een snelle bloedverdunning en hierdoor wordt het risico op trombose gering. Het speeksel bevat ook pijnstillende, immuniserende, ontstekingsremmende en vaatverwijdende eigenschappen.

Sommige mensen vinden het eng om een bloedzuigerbehandeling te ondergaan. Reden hiervoor is vooral de onbekendheid, hoewel dit in de geneeskunde al eeuwen bekend is. Meestal is het de angst maar ook de onwetendheid, die hen doet aarzelen om gebruik te maken van de overigens zeer nuttige therapie. Is een bepaalde kwaal hardnekkig of pijnlijk, dan schuwt men toch geen enkele vorm van therapie: “als het maar helpt”. Ook de bloedzuigerbehandeling hoeft dan geen belemmering te zijn. De therapie behoort tot de aloude traditionele natuurheelkundige methodieken, die toenemend aan de orde is. Bloedzuigers maken de media opnieuw aandachtig, omdat deze slakjes in de moderne chirurgie dikwijls een helpende hand bieden.

Omstreeks 200 na Chr. werden bloedzuigers door de reguliere geneeskunde  toegepast en wel voornamelijk in de chirurgiewereld. In Vietnam gebruikten de ziekenhuizen tijdens de Vietnamcrisis bloedzuigers bij oorlogsverwondingen om daarmee het genezingsproces te bevorderen. Het zijn vooral de chirurgen, die in bloedzuigers zijn geïnteresseerd. Ook in Engeland (Lister ziekenhuis te Stevenage) hebben plastische chirurgen veel belangstelling voor bloedzuigers. Ook een aantal ziekenhuizen in Nederland werken met de bloedzuigertherapie.

Niemand hoeft bang te zijn voor deze behandelmethode, want de therapie is bijna geheel pijnloos; de zuigbeet wordt nauwelijks gevoeld. Heeft het diertje zich eenmaal volgezogen, dan laat het vanzelf los. Het nietig kleine wondje dat het achterlaat, zal enige tijd nabloeden. De bloedzuigers die bij Deva dama gebruikt worden, worden slechts eenmaal gebruikt. Met de bloedzuigertherapie omzeilen we lastige en onaangename bijverschijnselen, die men in de reguliere geneeskunde kent door chemische middelen. In zekere zin is de bloedzuigertherapie ziektekostenbesparend, want hierdoor kan men soms dure operaties en complicaties besparen.

Ik heb mijn stage voor de Bloedzuigers bij Andrea Scholand Heilpraktiker in Nordhorn te Duistland gevolgd en mijn cursus ook in Duitsland gedaan. De resultaten van de behandeling met de medicinale bloedzuiger zijn uitstekend. De meeste patiënten die ik tijdens mijn stage heb gesproken hadden al vele medische behandelingen in het reguliere circuit achter de rug die niet geleid hadden tot zichtbare verbetering of genezing. Velen van hen waren zo te spreken over de resultaten van de behandeling(en) met bloedzuigertherapie.

In landen over de hele wereld, waaronder Rusland, Duitsland, Engeland, India, Frankrijk, Israël en de Verenigde Staten is de bloedzuigertherapie redelijk erkend en wordt met regelmaat toegepast binnen de reguliere geneeskunde. Dit in schril contrast met Nederland, waar de meeste artsen afwijzend reageren wanneer bloedzuigertherapie ter sprake komt. Gelukkig is er weer meer interesse voor de medicinale bloedzuiger.

Gold de Europese bloedzuiger rond 1950 nog als een bedreigende diersoort, inmiddels zijn er in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Verenigde Staten en Rusland professionele kwekerijen die de Hirudo medicinalis in grote hoeveelheden produceren. Ook Duitse apothekers verkopen bloedzuigers. Duitsland heeft een speciale kwekerij voor medicinale bloedzuigers, waar ik (en ziekenhuizen uit Nederland) de bloedzuigers inkoop.

De bloedzuiger is in Duitsland een officieel geregistreerd geneesmiddel en staat onder toezicht van de inspectie van de volksgezondheid.

De Hirudo (bloedzuiger)therapie kan u helpen bij:

Diverse ontstekingen, Hoofpijnklachten (Migraine), Zenuwpijnen, Kneuzingen, Verstuiking/zwelling/bloeduitstorting, Vaatvernauwing, Trombose, Spataderen, Aderontsteking, Open been (Ulcus cruris), Hoge bloeddruk, Hartziekten (Angina pectoris), Astma, Bronchitis, COPD, Slijmbeursontsteking, Peesontsteking, Tennisarm, Muisarm, Golfarm, Steenpuisten, Abcessen, Reumatische aandoeningen (spierpijnen), Fibromyalgie, Jicht, Artrose (knie, duim en schouder), Gordelroos, Depressies, Oorproblemen; Tinitus (oorsuizen), Hardhorendheid, Middenoorontsteking, Doorbloedingsstoringen na huid- en weefseltransplantaties, Wondgenezing, Vage (pijn)klachten.

Contra-indikaties: hemofilie/bloedingsneiging/bloedarmoede/stollingsstoornis, maagslijmvliesontsteking, bloedingen in het maag-darmstelsel/maagzweren, ernstige problemen aan organen/immunosuppressie, acute infectieziekte/koorts, allergie (dierlijk eiwit), neiging tot vorming van littekengezwellen, zwangerschap.

Vrijblijvende boekingsaanvraag

  Naam:

  Telefoon:

  Email:

  Onderwerp:

  Bericht:

  PERSOONLIJKE AANDACHT

  GEURIGE AROMA'S

  RELAXEN

  NATUURLIJKE PRODUCTEN

  TARIEVEN NATUURGENEESKUNDIGE BEHANDELINGEN

  EERSTE INTAKE/CONSULT

  € 97,50

  90 MINUTEN

  BIORESONANTIE THERAPIE

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  MEEST GEKOZEN

  HIRUDOTHERAPIE:

  € 85,00 (3 stuks)

  € 97,50 (4 stuks), vanaf 4 stuks + € 21,50 per stuk.

  POPULAIR

  IRISCOPIE:

  € 70,00

  60 minuten

  LEVEND- EN DROOG BLOED ANALYSE:

  € 85,00

  60 minuten

  ABI-SYSTEEM

  € 47,50

  REIKI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  NEI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  BIOPTRON LICHT- EN KLEURENTHERAPIE

  € 70,00

  60 minuten

  OORKAARSBEHANDELING

  € 85,00

  max. 90 minuten

  BACH BLOESEM REMEDIE OP MAAT 50 ML

  € 14,95

  Persoonlijk uitgetest, excl. verzendkosten