Zen Shiatsu

Zen Shiatsu

Shiatsu als drukpuntmassage is wellicht nog ouder dan acupunctuur. Binnen de complementaire geneeswijzen begint shiatsu een vaste plek te krijgen.

Zen Shiatsu: is een stijl binnen de shiatsu traditie gebaseerd op bevindingen van Shizuto Masunaga. Hij combineerde technieken uit de traditionele Japanse massage met de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) en westerse kennis over fysiologie en psychologie. In Zen Shiatsu wordt niet alleen puntgericht maar ook meridiaangericht gewerkt. Via de meridianen wordt de mens als mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek wezen benaderd. Het is dus een holistische geneeswijze die zowel aan te raden is bij fysieke, psychische als mentale klachten.

Bij gezondheid stroomt de Levensenergie vrij door een netwerk van banen die over het gehele lichaam lopen en die we meridianen noemen. In geval van storing of blokkade van de meridiaan verschijnen dan eerst vage klachten waar mensen soms denken mee te moeten leven zoals hoofdpijnen, vermoeidheid, depressie en verminderde weerstand. Het lichaam is dan uit evenwicht gebracht, maar is nog in het beginstadium en dan nog relatief gemakkelijk te herstellen. Bij langdurige verstoring kunnen hieruit de meer uitgesproken klachten en ziektebeelden ontstaan.

De kracht van de oosterse geneeskunde is dat er naast de genezende werking er ook een preventieve werking van uit gaat. De disbalans kan al onderkent en behandeld worden voordat zich serieuze klachten ontwikkelen.

De therapeut zal door middel van een aantal technieken inzicht krijgen in de conditie van de persoon. De behandeling bestaat uit het met duimen, vingers en handpalmen druk uit te oefenen op de huid om zodoende de meridianen en de drukpunten te beïnvloeden.

Je kunt bij Deva Dama terecht voor:

Allerlei soorten allergieën, Hoofdpijn en migraine, Hooikoorts, Hyperventilatie, Problemen met de spijsvertering, Een ongezonde darmflora, Nek-, schouder- en kniepijn, Pijnlijke maandstonden en menstruatieproblemen, Gewricht-en spierpijn, Muisarm, Tenniselleboog, Oor-en gehoorklachten, Bij allerlei huidproblemen zoals huidveroudering, acne, eczeem en psoriasis, Psychische klachten, Rugklachten, Slaapproblemen en slapeloosheid, Spataderen, Whiplash, Niet zwanger kunnen worden, Bij trage groei en ontwikkeling van baby’s en opgroeiende kinderen, Vermoeidheid en chronische vermoeidheid, Gebrek aan vitaliteit, Depressie en burn-out, Kortademigheid, Concentratieproblemen, Stofwisselingsklachten, Overgangsklachten, Werkt pijnstillend bij allerlei chronische klachten zoals reuma, artritis en artrose.

Shiatsu kan de klassieke geneeskunde niet vervangen, wel aanvullen.

Contra-indikaties: Koorts, Virusinfecties, Open wonden, Direct na een operatieve ingreep.

Vrijblijvende boekingsaanvraag

  Naam:

  Telefoon:

  Email:

  Onderwerp:

  Bericht:

  PERSOONLIJKE AANDACHT

  GEURIGE AROMA'S

  RELAXEN

  NATUURLIJKE PRODUCTEN

  TARIEVEN MASSAGES

  Onderstaande tijden zijn inclusief binnenkomst en vertrek:

  SABAAYDI MASSAGE BASIS, PLUS OF TOTAAL

  € 85,-

  Massageduur 90 minuten

  MEEST GEKOZEN

  SABAAYDI KOKOSSTEMPEL SCRUB

  € 87,50

  Massageduur 90 minuten

  KINDER KRUIDENSTEMPEL MASSAGE

  € 70,00

  Massageduur 60 minuten

  CHAKRA VOETMASSAGE

  € 82,50

  Massageduur 60 minuten

  CHINFLEX VOETMASSAGE

  € 57,50

  Massageduur 45 minuten

  ZEN SHIATSU

  € 70,00 / € 85,00

  Massageduur 60 minuten / 90 minuten

  DUO MASSAGE (2 pers)

  € 145,00

  Massageduur 90 minuten