Bioptron Licht- en Kleurentherapie

Met Bioptron Licht wordt het mogelijk om pijn, ontstekingen, wonden en huidaandoeningen op een doeltreffende en medisch verantwoorde wijze te behandelen. Bioptron®-apparaten worden gebruikt voor fototherapie, ook wel lichttherapie genoemd. Deze Zwitserse apparatuur is ISO-gecertificeerd. De Bioptron® Licht- en Kleurentherapie is gebaseerd op lineair gepolariseerd (polychroom) licht. Gepolariseerd licht is een speciaal soort licht dat zich voortplant in vlakke golven, parallel aan elkaar. Het Bioptron licht heeft een golflengte van 480 tot 3400 NM en bevat dus geen UV-stralen. Dit gepolariseerd licht stimuleert de werking van cellen van het immuunsysteem, herstelt beschadigde en verzwakte cellen en verhoogt de energieproductie in de cel. Het gevolg hiervan is dat er nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt voor een verbeterde doorbloeding en tevens wordt de aanmaak van nieuwe huid gestimuleerd. De bijbehorende Bioptron® kleurenfilters zijn vervaardigd van hoog kwalitatief ambachtelijk gemaakt glas, dat garant staat voor het behoud van de polarisatiegraad en een blijvende, schitterende kleurenintensiteit – in tegenstelling tot plastic- of andere filters. Het unieke 5-delige spiegelsysteem is zelfs gepatenteerd. Dit professionele apparaat wordt al jaren in vrijwel alle Belgische ziekenhuizen standaard als mono- en/of complementaire therapie gebruikt en wordt eveneens in de Belgische ambulancewagens als EHBO-remedie toegepast, vooral bij trauma’ s. Geleidelijk aan beginnen enkele Nederlandse klinieken en praktijken ook ervaring op te doen met deze bijzondere apparatuur.

Bioptron licht kan worden ingezet voor pijnbestrijding van onder andere Lage rugpijn, Spier- en Gewrichtsontstekingen, Carpaal-tunnelsyndroom, Spierkrampen, Rug- en Nekklachten, RSI-klachten, Sinusitis, Pees- en Slijmbeursontstekingen, Verstuikingen, Jicht, Reuma, Artritis en Artrose, Behandeling van huidproblemen (bijv. droge huid, cellulitis), Psoriasis, Eczeem, Herpes, zoals Koortsblaar, Koortslip, Gordelroos, Open beenwonden, Doorligwonden, Diabetische voet, Brandwonden, Littekenweefsel, Acne, Kloven, Burn out, Depressies, Stress etc.

De ervaring is dat de combinatie van massagetherapie met Bioptron Licht de behandeling intensiveert en dat het herstel op een dieper niveau voelbaar is.

De werking van de lineair gepolariseerd (polychroom) licht is gebaseerd op de samenwerking van meerdere mechanismen zoals:

Versnelde en verbeterde aanmaak van cellen:
Lichttherapie herstelt de beschadigde celmembranen. De cellen kunnen dan opnieuw en beter voeding en zuurstof uit de bloedbaan opnemen. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.

Ontstekingsremmend:
Het licht stimuleert de aanmaak van stoffen zoals interferon dat helend werkt. Deze stoffen herstellen onze weefsels. Bovendien wordt de aanmaak van stoffen welke een nadelige invloed uitoefenen op de verschillende weefsels, afgeremd.

Anti-oedemateus:
Stimulatie van de lymfatische drainage waardoor verhoogde afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen mogelijk wordt. Het licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen, oedemen en afvalstoffen sneller verdwijnen.

Verbeterde perfusie en revascularisatie:
Verwijding en versnelde ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.

Pijnstillende en spierontspannende werking:
Lineair gepolariseerd licht reduceert, vermindert de prikkeling van de zenuwbanen, waardoor de pijn verlicht wordt.

Activeert de immuunrespons:
De weerstand van ons lichaam wordt versterkt.
Het verdedigingsmechanisme van het lichaam wordt door vorming van Scavengercellen en stimulatie van lymfocyten gestimuleerd.

Voor gebruik van Lichttherapie uw arts te raadplegen bij:

• Hypergevoeligheid van licht-, of foto-allergie,
• Gevoeligheid op foto-toxische reacties,
• Indien u gebruik maakt van foto-, of licht-gevoelige medicijnen,
• Maligne ziekten, Metastasen, kanker
• Zwangerschap.

De Bioptron® Lichttherapie moet beschouwd worden als een complementaire behandeling ter ondersteuning van conventionele of specifieke behandeling.

Vrijblijvende boekingsaanvraag


  PERSOONLIJKE AANDACHT

  GEURIGE AROMA'S

  RELAXEN

  NATUURLIJKE PRODUCTEN

  TARIEVEN NATUURGENEESKUNDIGE BEHANDELINGEN

  EERSTE INTAKE/CONSULT

  € 97,50

  90 MINUTEN

  BIORESONANTIE THERAPIE

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  MEEST GEKOZEN

  HIRUDOTHERAPIE:

  € 85,00 (3 stuks)

  € 97,50 (4 stuks), vanaf 4 stuks + € 21,50 per stuk.

  POPULAIR

  IRISCOPIE:

  € 70,00

  60 minuten

  LEVEND- EN DROOG BLOED ANALYSE:

  € 85,00

  60 minuten

  ABI-SYSTEEM

  € 47,50

  REIKI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  NEI

  € 70,00 / € 85,00

  60 minuten / 90 minuten

  BIOPTRON LICHT- EN KLEURENTHERAPIE

  € 70,00

  60 minuten

  OORKAARSBEHANDELING

  € 85,00

  max. 90 minuten

  BACH BLOESEM REMEDIE OP MAAT 50 ML

  € 14,95

  Persoonlijk uitgetest, excl. verzendkosten